SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

Aspanoa

U ratnom vremenu dok  u Hrvatskoj nije bilo lako pogotovo ovakvim roditeljima kao iz naše udruge imali smo mogućnost povezati se sa humanitarnom organizacijom Aspanoa iz Španjolske od kojih smo dobili veliku donaciju hrane i higijenskih potrepština koje su u prisustvu gostiju podjeljene po registru svim našim obiteljima jednako.

Posebno naglašavamo da smo imali mogućnost upoznati i gradonačelnika Sarakoze koji je bio u pratnji humanitaraca, prijatelja koji su nam donijeli donaciju. U tim teškim vremenima ova donacija je jako pomogla našim obiteljima i uvijek smo im zahvalni na tome.