SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

FLOTILA HRVATSKE RATNE MORNARICE

Godinama suradnja koja je prerasla u veliko prijateljstvo kao jedne obitelji.
Uvijek se odazivaju nesebično darujući zlatnu kap koja život znači za svako naše dijete. Sudjelujemo na njihovim godišnjim susretima. Uvijek rado se sjete naše djece, te donacijom pomažu našu udrugu.
Plemenitost i dobrota ovih ljudi potvrdila se organiziranim dolaskom ratnog broda „Cetina“ u posjete našoj djeci za vrijeme organizacije zimskog kampa „Zajedno“ kojeg provodimo u Makarskoj. Nitko ne može opisati radost takvog druženja i sliku kad brod odlazi, te se na pučini čuje njegova sirena, a pred hotelom djeca naše mreže dugo, dugo im mašu.
U znak zahvalnosti i humanosti što osim svog dolaska druže se s nama taj dan, provozaju djecu makarskom rivijerom, te ih uvijek darivaju simboličnim poklonima. Kao dokaz prijateljstva i zajedničke suradnje su i prigodne čestitke upućene udruzi s ljubavlju. Djeca će ih uvijek pamtiti za divne trenutke koje su im poklonili za vrijeme druženja.