SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

Koalicija udruga u zdravstvu

„Sanus“ je jedan od osnivača Koalicije udruga u zdravstvu (KUZ) od osnutka 07. lipnja 2004.godine. Birani smo već par mandata u Upravni odbor, a također smo i Županijski ured za Splitsko-dalmatinsku županiju. Svojim aktivnim učestvovanjem na sastancima sudjelujemo u aktivnostima podržavajući misiju, borbu za bolji život pacijenata, te rehabilitaciju nakon bolesti.

 

 

Djelovanje Sanusa kroz KUZ neprekidno traje. Kroz protekle godine na novim izborima birani smo ponovo. U lipnju mjesecu 2014. godine na izbornoj Skupštini predsjednica je ponovo birana u Upravni odbor, a također smo ostali i kao Županijski ured KUZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju. Cilj nam je raditi na poboljšanju uvjeta liječenja pacijenata kao i njihove zaštite te ostvarenja njihovih prava. Želimo ukazati javnosti da bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo pacijenti moraju biti zaštićeni te da imaju primjerenu zdravstvenu zaštitu.