SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

Likovna kolonija „MAESTRAL I SANUS“

Da bi još jednom potvrdili kreativnost naše djece sudjelovali smo 05.10.2009.g.  na likovnoj koloniji „Maestrala“ u domu „Miljenko i Dobrila“ u Kaštel Lukšiću gdje su naša djeca zajedno sa djecom Maestrala, te likovnim umjetnicima njihovim stalnim suradnicima zajednički slikala.

Bilo je divno družiti se s njima, te doživjeti divnu bajku i čaroliju boja, te sve što su djeca naslikala. Na izložbi tih radova doživjeli smo veliku radost, a djeca priznanje da su posebni, te da njihova kreativnost je dirnula srca svih ljudi koji su se odazvali.

Ove radionice u koloniji „Maestral i Sanus“ učinile su zajedničko dobro pomoć jednima i drugima. Jedan dio sredstava bio je namjenjen za opremanje našeg stana za roditelje u Zagrebu.

Zahvaljujemo se svim umjetnicima koji su sudjelovali, a djelatnicima „Maestrala“ veliko hvala što nas nisu zaboravili jer zajedno smo jači.