SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

Obilježavanje Dana mrtvih

Tradicionalno svake godine obilježavamo povodom Dana mrtvih sjećanje na naše umrle anđele na groblju Lovrinac. Polaganjem cvijeća i svijeća sjećamo se naših usnulih anđela koji su nas napustili, a sahranjeni su širom naše županije. Suosjećajući s njihovim obiteljima u te dane jako smo tužni zbog njih jer su izgubili svoju bitku.

Zahvalni smo groblju Lovrinac što su nam omogućili da na središnjem križu gdje se obilježava sjećanje na naše branitelje da zajedno na istom prostoru odamo počast našim malim herojima i velikima kojima smo zahvalni da imamo slobodnu Hrvatsku.