SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

Odjel i dnevna bolnica

Dugogodišnjom borbom udruge za poboljšanje što boljih liječenja oboljele djece i svesrdnom pomoći ministra Ostojića uspjeli smo realizirati Dnevnu bolnicu koja je donijela djeci i roditeljima veliko olakšanje, bolje uvjete liječenja, te uz dobar tim jako smanjila troškove u zdravstvu.
Ponosni smo što smo imali mogućnost raditi kroz ovaj projekt sa službama ministarstva kao i glavnom sestrom dječje Klinike u Splitu, te šefom Tehničke službe KBC-a Split. Veliku podršku imali smo i od uprave bolnice.
Naša djeca mnogobrojna nakon dobivene terapije odlaze u svoj dom među svoje najmilije, umanjenog stresa, straha i tjeskobe koji su nosili u srcu ležeći na odjelu. Na odjelu ostaju samo oni, a mali ih je broj koji zbog niskih nalaza ne mogu svojim kućama.
Da bi olakšali našem osoblju koje djeluje na našem odjelu izborili smo se osim kliničkog psihologa, radnog terapeuta i za tri nove sestre koje su od neprocjenjive vrijednosti jer ih je malo i nije lako raditi na ovakvom odjelu.
Boreći se godinama za sustavne promjene kroz sva ministarstva želja nam je što upravo i radimo da u ovaj tim pokušamo uključiti i socijalnog radnika čija bi vrijednost bila velika za obitelji oboljele djece.