SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

Počasni članovi

Kroz posebno prepoznatljive članove udruga bilježi veliki broj znanstvenika, akademika, estradnih umjetnika, glumaca, akademskih slikara, književnika, sportaša, političara i dr.

Vrijedno je istaknuti da naša djeca jako vole literalno se izražavati kroz radionice putem kojih pripremamo izdavanje knjige „Moja priča“. Trenutci provedeni sa piscima su trenutci njihove sreće i kreativnog izražavanja.
Osoba koja nas je nažalost napustila, a posebno će ostati urezana u srcima nas i naše djece bio je Dragutin Tadijanović koji je neizmjerno ljubio našu djecu, te smo ga često posjećivali. Ponosni smo što smo imali priliku kroz život učiti od njega i slušati njegove poruke koje su zračile optimizmom i vjerom da ustrajemo te da će naša djeca ozdraviti. Kroz susrete s njim divio se hrabrosti ove djece i zvao ih je „moji mali heroji“. Ostat će nam uvijek u trajnom sjećanju kao veliko srce dobrote i počasni član naše udruge.