SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

Pomoć u ratnim godinama

Za vrijeme Domovinskog rata u početcima rada udruge pomagali smo obitelji dijelivši  rabljenu odjeću uz nešto prehrambenih proizvoda koju smo dobivali od Caritasa – Međugorje, Merhameta, Nadbiskupskog  Caritasa Split koji su dijelili koliko su mogli organizacijama i socijalnim ustanovama koje su bile u potrebi. Za naše obitelji bila je to značajna pomoć.

Kako su pomagali nama mi smo željeli pomoći drugima.  Pomogli smo udruženju Herceg-Bosne iz Splita sakupivši odjeće i higijenskih potrepština da bi pomogli stanovništvu Jajca, povratnicima koji su prošli pakao trogodišnje okupacije. Divili smo se hrabrosti ovih ljudi nakon smrti, tuge i stradanja da su se uspjeli vratiti na svoja ognjišta, te smo im pismom podrške poželjeli nadu i bolji život.