SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

PROSTORIJE UDRUGE: Ruđera Boškovića 13, Split

Prostorije su dobivene od MORH-a. Projekt je radio arhitekt Ante Svarčić kojemu iskreno zahvaljujemo na pomoći. Poduzeće „Tromont“ dalo je svoj veliki obol uz mnogobrojne ljude dobre volje koji su na različite načine pomogli ovaj projekt. Radove preko Tromonta radilo je poduzeće „Marking“ d.o.o. koji su uz dogovoreno u vidu donacije poklonili dio.

Prostorije je otvorio na radost svih roditelja predsjednik RH Stjepan Mesić, te je svojom nazočnošću uveličao slavlje naše udruge.
Prostorije su bile jako zapuštene, te se izgubilo jako mnogo vremena na samo čišćenje gdje su nam najviše pritekli u pomoć pripadnici Flotile hrvatske ratne mornarice, mladi ročnici  kojima dugujemo neizmjernu zahvalnost kao i njihovim zapovjednicima koji su nesebično poklonili sve svoje znanje i vrijednost da nam pomognu.

Ovo je prigoda da u ovim prostorijama konačno djeca i roditelji dobiju svoj kut gdje će se provoditi velike aktivnosti, edukacije djece i roditelja, razne konferencije, seminari, obilježavanje blagdanskih susreta, Skupština i dr.