SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

Susreti udruge sa predsjednicima RH

2005. godine imali smo susret sa Predsjednikom RH Stjepanom Mesićem čiji je cilj bio informiranje o radu naše udruge kao i zahvala za pomoć u rješavanju stambenog pitanja za socijalno ugroženu obitelj Krasnić, članicu naše udruge gdje smo iz veoma loših uvjeta stanovanja omogućili sretniji dom i zdraviji život nakon teške bolesti našoj Malenoj.

Dana 22.studenog 2011. godine predstavnici udruge imali su susret sa Predsjednikom RH gdje su ga obavijestili kao i zamolili ako bude mogao biti prisutan na potpisivanju Ugovora o pravu građenja našeg Centra koji će biti u gradu Senju. 

Dana 27.listopada 2012. godine djeca i predstavnici roditelja naše udruge imali su susret sa Predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem